Бобовите растения са полезни за диабетиците

фасул

Фасулът и отварата от неговите кълнове регулира нивото на кръвната захар в организма. Зърната му изобилстват от инсулин, флавоноиди и полезни въглехидрати, фасулът е богат на витамини от групите В и С, а белтъчините в него са значително повече, отколкото в месото. И най-важното: организмът усвоява повече от 70% от тези белтъчини! Заради богатото му съдържание на калий се препоръчва фасулът да бъде включван в менюто на болните от аритмия, атеросклероза, гастрит, както и при заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Още древните лечители са забелязали свойството на фасула да повишава мъжката потентност, да прочиства организма и да разбива камъните в бъбреците. Фасулът е отличен заместител на месото!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: